top of page
Urban Running
Håll dig skadefri under löpsäsongen!

Det är lätt att bli ivrig nu när vädret vänder. Vi snörar på oss skorna och tar oss ut för en löptur. Och tar vid där vi slutade i september/oktober när det senast var hyggligt väder.

Vad ska vi då tänka på för att undvika skador?

1. Mest optimalt vore ju att du under lågsäsong spenderat tid i gymmet och tränat mycket enbens-övningar och annat för att underhålla. Har detta råkat bortprioriteras?

2. Lugn nu, säsongen kan ändå räddas! Om du är helt ny på bollen eller inte har sprungit på länge gäller det först att hitta en lagom utmanande nivå. Se minst till att de första 4-5 löprundorna blir uppstartsträckan. Varva gång med korta lugna löpintervaller och stegra sen nivån successivt för varje ny löptur.

3. OBS!! Vi backar bandet till att du nu har snörat på skorna och ska ge dig ut. Detta är ett av det viktigaste.

Värm upp!

 Klicka HÄR för en perfekt rörelsesekvens som värmer och mjukar upp senor och ligament och aktiverar musklerna. Görs 5-10 gånger.

Efter rörelseuppvärmning börjar du nu gå eller möjligtvis lufsa lugnt. När du sen börjar få lite puls och värme i kroppen kan du successivt öka tempot.

4. Återhämtning!

Ge kroppen tid för att hinna hämta sig innan nästa löptur.

Om du vill snabba på återhämtnings-processen ska du öka din blodcirkulation. Ett väldigt effektivt sätt för det är massage. Gå regelbundet på massage för bästa återhämtningen. Och boka med fördel in en massage någon dag innan ett planerat lopp.

Sunset Run
bottom of page